Så blev man et år ældre! Det fejrede vi i søndags med kaffe og kage. Kagen var et STORT hit. En nem, saftig og rigtigt god gulerodskage.
Gulerodskage
Ingredienser
1 dl valnötter
1 msk smör
1 dl kokosflingor
3 st ägg, stora
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, mald
2 tsk vaniljsocker
5 dl morötter, finrivna
1,5 dl solrosolja, - eller raps
Kräm
1 st vaniljstång
200 g färskost, naturell
100 g smör, rumstempererat
4 dl florsocker
Sätt ugnen på 175°. Rosta valnötterna 8–10 min mitt i ugnen, låt svalna. Grovhacka nötterna Smörj och strö kokos i en rund form, 24 cm, med löstagbar kant. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Blanda morötter med mjölblandningen. Rör ner olja, valnötter och morotsblandningen i äggsmeten. Blanda väl och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund och lossa sedan kanten försiktigt. Låt kallna.Kräm: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med färskosten. Vispa sedan ost, smör och florsocker till en vit fluffig massa. Bred krämen över kakan.

What really sets our hotel apart is its warm and welcoming hospitality. The dedicated staff goes the extra mile to make every guest feel welcome and cared for. This is a place where you are not just a guest, but part of the Rams Head family. https://theramsheadinn.com/
SvarSlet