mandag den 23. august 2010

Grissini

Jeg manglede en nem og god forret til middagen forleden.
Denne opskrift på italienske grissini stænger er nem og super god. Jeg tog det bedste fra 4 forskellige opskrifter...

Hjemmebagte Grissini
  • 25gr. gær
  • 3dl. vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 6,5 dl durum hvedemel (kan laves med alm hvedemel, men bliver best med durum som er det italienske mel man også laver pizza bund med)
  • Hakket rosmarin
  • mælk (til at pensle med)
  • Valgfri "topping" (fx. birkes, hakket rosmarin, havsalt)
Opløs gæren i fingervarmt vand. Tilsæt de andre ingredienser og ælt alt sammen til en dej (gem lidt mel på bordet til senere). Hæv i 40 min. Del dejen op i ca. 34 lange, tynde ruller (med mel på bordet) og læg på 2 plader. Drys ønsket "topping" over stængerne.
De behøver ca. 15-19 min. i 200 grader.



Jeg var super tilfreds med reslutatet (bortset fra den første plade som jeg glemte i ovnen og måtte smide ud... Bummer!)
Jeg serverede dem med oliven, tzatziki og Muhammara til.


Muhammara - spicy rød peber salsa
  • 3 røde peber frugter
  • 2dl valnødder
  • 1dl rasp
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1dl olivenolie
  • 1-2 tsk sambal oelek (chili paste)

Læg alt i en blænder, undtagen rasp, olivenolie og sambal. Blænd til det bliver en puré. Hæld de sidste ingredienser i. Brug den ønskede mængde rasp, så salsaen får en mere fast konsistens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar