søndag den 3. oktober 2010

Sunde burgerboller

Naboerne kom på besøg og der stod hjemmelavet burger med lammebøffer og tzatziki på menuen.
Burger bollerne bagte jeg selv. Grov boller? JA, selvfølgelig :)

Ingredienser
3,5 dl. lunkent vand
25 gr. gær
1 tsk salt
1/2 dl mad olie
1 lille æg
1/2 dl. solsikke kerner
0,25 dl hørfrø
ca 1/2 liter dinkelmel

Æg
Sesamfrø

Bland gæren ud i vandet. Derefter salt, olie og æg.
Hæld solsikkefrø og hørfrø i og rør det hele sammen.
Bland melet i og ælt dejen. Rul dejen til en lang rulle. Skær dejen i mindre stykker ca 65 gr per styk.
Rul stykkerne til boller og gør dem flade i ønsket størrelse.
Skal hæve i ca. 40 minuter.
Pensel dem med pisket æg och strø sesamfrø over. Bages i 225 grader i ca 12 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar