lørdag den 2. juli 2011

Koldskål & Kammerjunker

Sommer = Koldskål!
Det er dog ikke så nemt når man bor i Sverige for her har de aldrig hørt om hverken koldskål eller kammerjunker. Og man kan heller ikke købe kærnemælk. Suk!
Så bliver livet en lille smule besværligt når man får lyst til en stor omgang koldskål.

Jeg har prøvet mange forskellig blandinger af yoghurt for at finde noget som minder om den danske koldskål og nu har jeg fundet min favorit.

Hjemmelavet koldskål á la Sverige:
- 4 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. vanilje sukker
Pisk det hele sammen til det er luftigt og bland det derefter sammen med 1 liter Kefir (yoghurt), ca. 4 dl mælk og saft fra 1 citron.
Nydes kold og smager bedst med kammerjunker til.

Kammerjunker á la Camilla Plum
- 200 gr. smør
- 100 gr. sukker
- 2 æg
- 1,5 dl mælk
- 500 gr. hvedemel + ekstra mel til æltning
- revet skal af 1 citron
- 1 spsk. bagepulver
- 4 kardemomme kapsler (pil frøene ud og stød dem i en morter)

Bland smør, kardemomme, citronskal og sukker i en food processer til det er blødt og luftigt.
Tilsæt æg, mælk og mel/bagepulver skiftevis.
Form dejen til pølser (med masser mel på bord og hænder) og skær den ud i valnødde store klumper. Læg på bagepapir og bag ved 200 grader i ca. 10 min. Mens de stadig er varme flækkes de med en skarp kniv. Læg dem på en bageplade og tør i ovnen ved 100 grader til de er helt tørre - ca. 1 time.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar