fredag den 18. februar 2011

Pad Thai

Mor var på besøg i weekenden, så vi bestemt os for at lave en stor omgang Pad Thai
Det er nemt og rigtigt godt.

Ingredienser:
- Thai ris nudler (3-5mm)
- Olivenolie
- Tofu
- 1 Kinesisk purløg eller forårsløg i tynde skiver
- 1-2 fed presset hvidløg
- 1 Gulerod tynde strimler
- 1 rød peber i strimler
- 1 zucchini i strimler
- Kylling (eller rejer)
- Citron saft fra en ½ citron
- 2-4 spsk. Pad thai sovs
- Fiskesovs
- Soja
- Salt & Peber
- Chili flager/pulver
- 1 Æg

Garnering:
- Hakkede peanuts
- Lime
- Bønnespirer

Læg nudlerne i blød i 15 min.
Steg tofu, forårsløg og hvidløg i olivenolie i en wok.
Tilsæt rød peber, gulerod, zucchini (eller andre valgfrie grøntsager) og kylling (eller rejer)
Tilsæt Pad Thai sovs, soja, fiskesovs, citron saft.
Tilsæt chili pulver, salt og peber.
Læg nudlerne i kogende vand i 1-3 minutter. Skyl dem i koldt vand, så snart de er færdigkogte.
Knæk ægget i wokken (skub eventuelt alt andet i wokken til den siden, så ægget lander direkte i wokken først og ikke på grøntsagerne)
Bland ægget med alt andet i wokken
Til sidst blandes nudlerne i (hvis de klistrer skyller man dem bare i koldt vand igen inden)Serveres med friske bønnespirer, hakkede peanuts og et stykke lime


Ingen kommentarer:

Send en kommentar