fredag den 1. april 2011

Oliven Baguette

Jeg har forsøgt at lave hjemmelavede baguetter flere gange, men har ikke været helt tilfreds med resultatet. Enten blev de for hårde, for tunge for melede osv.


Dette bagte jeg i lørdags og jeg var for første gang i lang tid rigtigt tilfreds med brødet. Det blev lækkert, sprødt og luftigt. Og så kan man selv vælge hvad man vil have for smag. Jeg valgte oliven og valnødder med rosmarin. Men men kan jo ligeså godt lægge soltørret tomater og basilikum i.



Ingredienser - til 4 små brød


1 dl sorte oliven uden kerner


100-150 g valnødder


2 spsk. frisk rosmarin


½ pakke gær (25 g)


1 tsk. salt


1 spsk. honning


3 dl fingervarmt vand


3 spsk. oliven olie


6-7 dl. fuldkorns hvedemel


+ 1 dl mel til efter hævningen


1-2 tsk. Salt flager til ”pynt”


Hak de sorte oliven og valnødderne. Hak den friske rosmarin. Smuldre gæren i en skål og hæld salt (den første del) og honning i. Hæld lidt af vandet i. Rør til gæren er opløst og så hæld resten af vandet i sammen med olien, oliven, valnødder, timian og til sidst melet. Rør den løse dej hurtigt sammen. Strø ca. 2 spsk. mel over dejen, dæk den med et viskestykke og lad den hæve ca. 1 time. Stil ovnen på 250 grader. Læg bagepapir på en bageplade. Læg ca. 3 spsk. mel på et bord. Hæld forsigtigt dejen ud på melet. Klap på dejen let med en melet hånd. Ælt ikke! Skær dejen i 4 tynde strimler. Flyt strimlerne til bagepladen. Form aflange, tynde brød. Vrid gerne dejen lidt som ”spiraler”. Pensle med vand og strø det sidste salt over. Bages i ovnen med det samme i ca. 8-10 minutter. Sluk ovnen og lad brødene stå i ovnen i ca. 10 min. Lad dem køle af under et viskestykke


Ingen kommentarer:

Send en kommentar