søndag den 5. februar 2012

Naan

Hjemmelavet naan.
Lækkert Indisk brød.


Ingredienser (6st)
7.5 dl mjöl
2 dl mjölk
1 st ägg
1 dl yoghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
0.5 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst


Gör så här
1. Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.
2. Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på smord plåt i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på högsta värmen (eller använd stekpannan).
3. Baka brödet i ugnen på högsta värme eller i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.

Jeg penslede dem med smør og presset hvidløg for at give dem endnu mere smag. Dyp brødet i en god indisk gryderet og nyd!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar